Cum sa alegeti cea mai buna firma de constructii case – sfaturi utile

In cazul in care v-ati decis sa va construiti o casa sau o faceti unele consolidari la locuinta pe care o detineti in prezent si credeti ca acest proiect este unul prea complex ca sa-l puteti face dumneavoastra puteti angaja o firma de constructii case. Evident prima intrebare la care veti dori sa gasiti rapid raspuns va fi: Cum sa aleg o firma buna de constructii case?

In continuare va vom prezenta cateva aspecte care va vor ajuta sa luati o decizie buna in ceea ce priveste contractarea unei firme pentru consolidare casa sau constructii case.

Ce factori ar trebui sa luati in considerare

1.Pretul. Cu siguranta pretul este principalul factor pe care ar trebui sa-l luati in considerare, dar nu pentru ca acesta poate fi cel mai mare sau cel mai mic. Atunci cand aveti in vedere un proiect atat de important cum ar fi de exemplu consolidare casa, este recomandat sa vedeti explicatia detaliata a pretului. Daca vreti sa comparati mai multe oferte nu va opriti doar la pret. Pentru renovari si constructii case sunt mai multe lucruri de care trebuie sa tineti cont. In ce consta fiecare oferta? Poate ca una din ele prevede anumite servicii suplimentare pe care alta nu le prevede. Calitatea serviciilor este iar o mare bila alba pentru o firma de constructii case. Degeaba veti cauta cel mai mic pret pentru a renova sau pentru a construi o casa, daca firma respectiva nu ofera un grad superior de calitate a lucrarilor. Intrebati orice persoana care a apelat macar o data pana acum la o firma de constructii case sau pentru o consolidare casa si veti vedea cat de mult conteaza calitatea serviciilor, respectiv a lucrarilor realizate. In cazul in care aveti mai multe oferte pe masa si implicit mai multe optiuni, in general ar trebui sa taiati din start varianta cu pretul cel mai mare sau pe cea cu pretul cel mai mic. La urma urmei, o caramida costa cat o caramida iar forta de munca necesara este de asemenea foarte consistenta. Prin urmare extremele (cea mai scumpa oferta sau cea mai ieftina oferta pentru constructii case) presupun prea putin sau prea mult – iar la final veti constata ca ambele optiuni va vor costa la fel. Cand verificati mai multe oferte de pret pentru constructii case cautati explicatii detaliate ale pretului si comparati consistenta fiecareia.
2.Comunicarea. Un lucru la fel de important atunci cand cautati o firma de constructii case este sa gasiti o echipa sau o persoana cu care sa puteti comunica. O firma in care sa simtiti ca puteti avea incredere. Pana la urma in orice relatie trebuie sa exista incredere, iar in relatia client – firma de constructii case trebuie sa fie la fel. Daca nu va simtiti confortabil cu o anumita echipa, nu o angajati! Daca simtiti ca nu puteti comunica suficient de bine cu ea, nu o angajati!
3.Portofoliul. In general alegerea unui firme de constructii case presupune ceva cercetare in mod evident. Uneori nu e suficient sa verificati doar portofoliul firmei respective. Cel mai bine ar fi daca ati putea sa vedeti o lucrare finalizata de aceasta in ultimele 12 luni. Ati citit vreodata vreo referinta proasta? Nu prea exista asa ceva, de aceea nu e sigur sa tineti cont de ele. In schimb, ceea ce este important este ca acea firma de constructii case sa aiba capacitatea de a comunica foarte bine. Nu doar cu dumneavoastra, dar si cu alte parti implicate in procesul constructiei casei dumneavoastra.
4.Experiente similare in constructii case. Este de asemenea important sa alegeti un constructor cu experienta in proiecte similare (stiluri similare si chiar dimensiuni similare). O firma care se ocupa de constructia unor centre comerciale poate sa nu fie intotdeauna potrivita pentru o extensie mica a unei terase. Proiectele de contructii case reprezinta o alegere comuna pentru tot mai multe familii din Romania. Aceste case pot fi finalizate la preturi reduse, ceea ce reprezinta un avantaj.
5.Verificati contractul. Asigurati-va intotdeauna ca incheiati un contract cu firma de constructii case. Este foarte important sa intelegeti ce prevede acesta, asa ca daca exista lucruri neclare este indicat sa intrebati contractorul sau o alta persoana indreptatita care va poate ajuta. Am auzit multe persoane care spun ca acest contract poate fi util doar daca se intampla ca ceva sa nu functioneze cum trebuie pe parcursul derularii lucrarilor. Dar nu este asa. Dimpotriva. Daca veti intelege ce contine contractul si il veti urmari indeaproape veti evita orice probleme care ar putea aparea.

Atunci cand intentionati sa angajati o firma de constructii case pentru un proiect personalizat cel mai probabil veti avea mai multe discutii cu posibilii constructori. Nu uitati ca este in avantajul dumneavoastra sa puneti intrebari acolo unde simtiti ca aveti nelamuriri si sa solicitati referinte de la alte proiecte similare derulate de firma respectiva. Cei mai buni constructori va sfatuiesc sa organizati inainte de inceperea lucrarilor cel putin o intalnire intre toate partile implicate in constructia casei dumneavoastra: firma de constructii case, arhitectul, inginerul, dirigintele de santier [inlocuiti aici cu link spre http://diriginte-de-santier.com/] etc.

Asta pentru ca trebuie sa existe un scop comun si o armonie comuna in aceasta echipa. Lipsa de respect sau neincrederea poate provoca intarzieri in realizarea lucrarilor, confuzii, cheltuieli suplimentare si stres.

Si iar subliniem ca unii cred ca un contract pentru constructii case este util numai atunci cand ceva nu merge asa cum trebuie. Din contra. Daca il veti urma indeaproape cel mai probabil nu vor exista probleme pe parcursul derularii lucrarilor.

In incheiere, ca sa va inspire am dori sa lasam aici cateva cuvinte ale lui Mark Twain:

“Casa noastra avea o inima si un suflet si ochi cu care sa vada. Era a noastra si noi eram in sanul sau si traiam in pacea binecuvantarilor sale. De fiecare data cand ajungeam acasa, dupa o absenta mai lunga, ea se insenina si ne primea cu bun venit – iar noi nu puteam intra nemiscati in casa noastra.”