Cum sa economisiti cand construiti o casa noua? – 14 sfaturi practice

Nimeni nu vrea sa plateasca mai mult decat e nevoie atunci cand construieste o casa. Dar numai expertii stiu cum sa economiseasca bani pentru constructii case, nu?

Nu neaparat.

Aveti aici 14 sfaturi practice care va pot ajuta sa mentineti sub control bugetul pentru construirea unei case – fara a compromite calitatea lucrarilor realizate si rezultatul final.

1.Cumparati un loc mare de casa impreuna cu un prieten sau un membru al familiei. Acest loc poate fi impartit apoi in doua loturi. Asta pentru ca unele proprietati mari par mai avantajoase in comparatie cu terenurile mai mici. In plus, vanzatorul poate sa nu fie dispus sa-si imparta terenul in mai multe parcele pentru a-l vinde pe bucati. Deci, daca va hotarati ca puteti imparti costurile de achizitionare a terenului cu altcineva (de preferinta cu o persoana pe care o preferi ca fiind un viitor vecin) puteti economisi bani si puteti cumpara un teren bun la un pret mai avantajos.
2.Luati in considerare un teren oarecum “problematic” din cauza locatiei – de exemplu un teren pe un deal sau intr-un loc mai ingust sau mai indepartat de oras. In general, aceste tipuri de terenuri nu sunt la fel de ravnite in comparatie cu altele, ceea ce inseamna ca nu se vand atat de repede si ca nu au preturi foarte mari. Din contra, ati putea gasi un astfel de teren la un pret foarte bun. Cu o proiect foarte bun si un antreprenor expert in constructii case, un astfel de teren “problematic” poate fi impodobit cu o constructie uimitoare, o casa perfecta.
3.Daca vreti sa construiti o casa in apropierea unei ape, optati mai degraba pentru o casa pe malul unui lac, decat pe malul marii sau al unui rau al carui debit poate creste foarte mult in anumite perioade. Aceste alegeri sunt de obicei mai putin costisitoare si veti avea in continuare vedere la lac. In plus, casa va fi mai bine protejata impotriva intemperiilor.
4.Optati pentru materiale de constructii ce necesita minim de intretinere. Chiar daca acestea sunt mai costisitoare cand vine vorba de instalare, pe termen lung veti plati mai putin pentru ele, deoarece nu va trebui sa le reparati, sa le inlocuiti sau sa le vopsiti. Daca nu sunteti sigur pentru ce materiale de constructie sa optati, cereti sfatul expertilor in constructii case.
5.Pentru constructii case puteti folositi materiale recuperate in urma unei demolari. Unele caramizi uzate, structuri din lemn, usi speciale pot fi folosite pentru construirea unei case noi. Puteti obtine aceste materiale la preturi derizorii si in acest mod veti putea face unele economii importante. Cu toate acestea, materialele trebuie sa fie de calitate si sa se potriveasca noii constructii, motiv pentru care este indicat sa cereti opinia antreprenorului in constructii case.
6.Limitati-va doar la acele lucruri fara de care nu puteti trai. Cu toate acestea, nu va zgarciti in materie de componente structurale, usi sau ferestre. Pentru siguranta casei si pentru siguranta dumneavoastra este bine sa achizitionati materiale de foarte buna calitate in ceea ce priveste aceste aspecte.
7.Nu supradimensionati cladirea in comparatie cu zona respectiva. O casa mai buna si mai mare decat oricare din zona apropiata nu va reprezenta un factor important de crestere a pretului in cazul revanzarii. In schimb, evaluarea pretului sau va fi influentata de preturile mult mai interesante ale caselor mai mici din jurul sau.
8.Monitorizati lucrarile de constructie ca sa va asigurati ca acestea se desfasoara conform contractului si planurilor. Putem include aici detaliile decorative si alte elemente structurale. Daca ati stabilit initial cu firma de constructii case ca se va folosi un brand special pentru materialele de izolare, atunci nu acceptati un brand mai putin calitativ – sau cel putin nu fara o ajustare a costurilor stabilite initial la demararea lucrarilor.
9.Alegeti o firma cu experienta vasta in constructii case. Antreprenorul trebuie sa detina certificarile necesare in domeniul constructiilor si sa ofere garantie pentru lucrarile realizate. Noi oferim cu incredere garantie extinsa pentru orice proiect de care ne ocupam. Ne asumam responsabilitatea pentru ca investim maxim de efort si obtinem de fiecare data rezultate excelente: case stabile, rezistente, sigure. Experienta si calitatea serviciilor unei firme de constructii case este de nepretuit pentru procesul de construire a unei locuinte. In plus, profesionistii experimentati sunt capabili sa stabileasca relatii solide cu furnizorii si subcontractantii – lucru care se obtine cu ani de experienta in acest domeniu de constructii case.
10.Incercati sa evitati costurile cu pregatirea santierului de lucru – indepartarea copacilor, sablarea pietrelor, inaltarea locului, curatarea murdariei etc. Aceste procese sunt destul de scumpe si necesita timp. Alegeti cel mai bun santier pe care vi-l puteti permite si stabiliti apoi un plan care sa se potriveasca acestuia sau pe care sa-l modificati in functie de cerintele existente.
11.Evitati schimbarile de plan in mijlocul derularii lucrarilor in ceea ce priveste alegerea materialelor. In general acestea sunt mai costisitoare, necesita mai mult timp si aduc frustrare procesului de constructie. Decideti exact ce doriti inainte de a sapa fundatia. Iar apoi tineti-va de plan. Solcitati sfaturile firmei de constructii case pe care ati angajat-o pentru proiect.
12.Atentie la marimea casei. In general structurile foarte mari necesita costuri mai mari de constructie. Acoperisurile si fundatiile sunt mult mai costisitoare. Daca aveti prea mult teren poate fi mai util sa luati in calcul structuri suplimentare.
13.Daca intr-adevar va doriti o podea din placi ceramice sau din lemn de esenta tare insa simtiti ca nu va puteti permite acest lucru acum, optati pentru podea din vinil. Este o solutie buna de moment, iar mai tarziu veti putea instala deasupra sa placile sau lemnul dorit pentru podeaua la care visati.
14.Chiar aveti nevoie de un garaj pentru doua sau trei masini? Daca vreti sa faceti economii cand construiti casa pe care v-o doriti si aveti o singura masina, ganditi-va daca este util sa proiectati un garaj mai mare. In cazul in care aveti spatiu suficient la indemana, luati in consideare construirea unei structuri speciale in gradina, a unei mansarde sau un dormitor de rezerva. Acestea pot fi mai ieftine decat construirea unui garaj imens pe care ati putea sa nu-l folositi in intregime.