Sa discutam pe larg despre constructii case

Sa facem un exercitiu de imaginatie. Daca ar fi sa construiti o casa de la temelie, ce lucruri nebunesti ati face? Personal, daca as avea un buget nelimitat pentru a-mi construi casa visurilor, as opta pentru candelabre din cristal, mult spatiu in aer liber, trei etaje si un dressing de dimensiunea unui bazin olimpic. A…sa nu uit, la toate acestea as adauga o camera speciala drept home-theater.

Desigur stiu ca putini dintre noi au la dispozitie un astfel de buget nelimitat pentru a-si pune in practica visele. Dar avand in vedere posibilitatile pe care le aveti la indemana atunci cand proiectati viitoarea dumneavoastra locuinta, visele dumneavoastra vor parea mai aproape de realitate. Dezavantajul este ca aceste decizii sunt oricum foarte stresante atunci cand sunt in joc atat de multi bani necesari pentru ridicarea casei. Dar daca planificati sa va construiti o casa, s-ar putea sa va intereseze cum ar trebui sa decurga procesul la inceput. Indiferent daca vreti sa construiti o casuta confortabila sau o vila de lux, iata mai jos cateva sugestii care va pot fi de folos pentru a obtine casa visurilor dumneavostra.

Ganditi-va cat va puteti permite sa investiti intr-o casa

Primul pas in constructia unei locuinte si inainte de a contacta o firma de constructii case este sa determinati cat de mult puteti investi de fapt in acest proiect major. Sigur ca mai departe intervin o multime de factori cum ar fi forta de munca implicata in procesul constructiei, costul materialelor, pretul platit firmei de constructii case angajata pentru efectuarea lucrarilor necesare. Daca vreti sa construiti o casa pe o panta sau intr-o vale s-ar putea sa va coste mai mult decat in cazul in care terenul pe care se ridica constructia ar fi drept. Pe de alta parte, construirea unei case patrate sau in forma dreptunghiulara cu putine unghiuri speciale sau curbe va fi mai putin costisitoare in comparatie cu o casa complexa, cu aspect personalizat, cu o infatisare sofisticata.

Daca aveti de gand sa obtineti o finantare pentru viitoarea casa, ar trebui sa discutati cu un expert in imprumuturi imobiliare si sa obtineti o pre-aprobare. Apoi intervine partea mai complicata: trebuie sa gestionati cat mai bine costurile pe care le implica constructia casei. Ar trebui sa luati in considerare bugetul de care dispuneti inainte de a va gandi la alte parti ale procesului de constructie. Acest lucru va va ajuta sa controlati mai bine costurile si sa intelegeti ce se intampla efectiv cu banii pe care ii cheltuiti.

Multe firme de consultanta in constructii case sunt de parere ca prima estimare a bugetului ar trebui sa va ajute sa va dati seama cat de fezabil este proiectul. Bugetul va poate ajuta sa determinati optiunile de proiectare si va poate ajuta sa intelegeti ce este cu adevarat util pentru dumneavoastra si pentru viitoarea casa.

Iata un procedeu util pentru proiectarea bugetului:

1.Identificati prioritatile. Ce este cel mai important pentru dumneavoastra? O bucatarie scumpa? Mai multe dormitoare? Un birou? Faceti o lista cu tot ce “trebuie” sa aiba viitoarea dumneavoastra casa, iar mai departe calculati costurile potentiale.
2.Ganditi-va la ce puteti renunta si cum puteti compensa unele lucruri. Poate ca va doriti o bucatarie imbracata toata in marmura, dar va dati seama ca acest lucru ar fi prea costisitor. La ce ati renunta? Oare bucataria aceea fantezista ste mai importanta pentru dumneavoastra decat biblioteca pe care v-o doriti? Cat de dispus ati fi sa renuntati la unul sau mai multe lucruri din planurile initiale?
3.Finalizati o analiza a costurilor si beneficiilor. Ganditi-va ce lucruri isi merita valoarea si ce lucruri nu sunt atat de importante. Cand o sa vreti sa vindeti casa, piscina va acoperi valoarea pe care trebuie sa o platiti in prezent ca sa o includeti in proiectul de constructie al casei? Exista vreo posibilitatea sa obtineti in viitor un profit semnificativ de investitii pentru anumite caracteristici ale casei?

Cand dimensionati bugetul pe care il aveti la dispozitie, nu uitati sa includeti in plan si anexele din exterior pe care vreti sa le adaugati. Este important sa luati in calcul modul de amenajare a spatiului de care dispuneti in afara casei, pentru ca acesta sa nu ramana in mizerie si dezorganizare.

Alegeti o firma de constructii case
Cheia pentru proiectarea cu succes a viitoarei dumneavoastra locuinte este sa comunicati cat mai bine cu constructorii si designerii implicati in proiect. Ar trebui sa acordati maxima atentie selectarii firmei de constructii case. Este un lucru la fel de solicitant ca alegerea terenului pentru casa. Nimic nu este mai important decat gasirea unui constructor cu o buna reputatie, cu experienta si maxima seriozitate. O astfel de firma va poate ajuta sa construiti o casa de calitate.

Prin urmare, faceti-va bine temele atunci cand alegeti un contractor – firma de constructii case. Puneti o multime de intrebari si sa nu credeti niciodata ca intrebarea dumneavoastra este prea lipsita de semnificatie. Ar trebui sa puneti intrebari despre garantie, termene de realizare, experienta de afaceri si multe altele.

Detalii in constructii case
Alegerea unui plan pentru etaj poate fi un lucru intimidant. Primul lucru pe care trebuie sa-l stabiliti este daca va doriti un etaj personalizat sau un pre-proiectat. Cele personalizate sunt in general mai costisitoare.

Dupa aceea vine randul principalelor caracteristici ale casei visurilor dumneavoastra. Poate ca dumneavoastra si partenerul dumneavoastra aveti idei diferite in ceea ce priveste casa ideala. Impreuna, ar trebui sa ajungeti la un compromis in ceea ce priveste numarul de dormitoare, bai, precum si alte caracterisiti unice pe care le implica o cladire.

Stilul dumneavoastra de viata si planurile pe care le aveti pentru viitor ar trebui sa fie principalii dumneavoastra factori in ceea ce priveste dimensionarea casei. Familiile tinere care isi planifica sa aiba multi copii vor dori in general sa inclusa in plan mai multe dormitoare suplimentare. Daca aveti in vedere ca veti iesi la pensie in curand, locuind in noul camin, cel mai probabil ati opta pentru o casa fara etaj sau cu un singur etaj, pentru ca pentru persoanele cu varsta inaintata mobilitatea poate fi limitata.

In alta ordine de idei probabil v-ati dat deja seama ca exista mai multe optiuni de baza pentru constructii case, iar unele din acestea va pot ajuta sa economisiti destul de mult. Daca optati pentru o casa cu doua etaje in loc o casa cu amprenta mai mare la sol (stil Ranch), in general costurile de constructie vor fi mai mici pentru ca se va folosi mai putin material pe metru patrat. Tipul de fundatie poate avea un impact semnificativ in ceea ce priveste costul pentru constructii case. Fundatia cu dale din beton este mai ieftina, iar daca optati pentru o fundatie ce include un subsol veti plati in general mai mult.

Noi tendinte in constructii case

Mai nou cei care se gandesc sa-si construiasca o casa iau in considerare posibilitatea de a tine cont de standardele ecologice in domeniu. “Casa verde” – este o expresie intalnita tot mai des, dar cei care opteaza pentru o astfel de casa vor plati initial putin mai mult decat pentru o casa standard (in general cu 4-8% mai mult). Cu toate acestea, pe termen lung exista mai multe beneficii din punct de vedere al eficientei energetice, inclusiv o calitate mai buna a aerului, un confort sporit si mai presus de orice un consum redus de energie electrica.

Daca urmeaza sa construiti o casa pentru dumneavoastra, felicitari! Acesta este un proces extrem de interesant. Daca va faceti bine temele si veniti cu un bugeti bine stabilit, intregul proces va decurge mult mai usor atat pentru dumneavoastra cat si pentru constructorul pe care il veti angaja si caruia ii veti incredinta imensa responsabilitate de a construi o casa de calitate.

Ne-am bucura sa devenim partenerii dumneavoastra pentru un astfel de proiect. Pentru orice intrebari si detalii despre constructii case nu ezitati sa ne contactati.