Constructii case SAU consolidare casa existenta? – 6 aspecte esentiale

Demolarea si reconstruirea unei locuinte poate fi o optiune mai costisitoare in comparatie cu o renovare (consolidare casa), daca vorbim despre o constructie mai veche. Dar exista cativa factori pe care ati putea sa-i luati in considerare atunci cand trebuie sa va decideti – fie pentru a construi o casa, fie pentru a o renova/consolida pe cea existenta.

Consolidare casa versus constructii case – Ce alegeti?

1.Cantariti bine costurile. Daca planificati o renovare extinsa cu o multime de schimbari structurale, atunci cu siguranta va fi mai ieftin sa porniti de la zero. In plus trebuie sa stiti ca cheltuielile pentru renovare si consolidare casa pot creste pe masura derularii lucrarilor, din cauza problemelor neprevazute. Unul din avantajele construirii unei case de la zero este ca puteti solicita firmei de constructii case la inceput un pret fix.
2.Luati in calcul vechimea casei. Daca ati cumparat o cladire mai veche pentru ca v-a placut podeaua vintage din lemn si plafonul decorativ, renovarea si consolidarea casei va fi evident cea mai la indemana optiune pentru dumneavoastra, chiar daca aceasta nu este foarte rentabila. Asta in cazul in care va place acest stil vintage. Ideea este ca reconstruirea unei case nu ar trebui sa fie o varianta demna de luat in considerare in cazul in care discutam despre o cladire ce prezinta caracteristici de epoca. Cu putina imaginatie puteti transforma o astfel de casa intr-o locuinta originala si stilata, iar o firma de consolidare si constructii case va poate ajuta foarte mult cu partea tehnica.
3.Locatia este de asemenea un factor important de avut in vedere cand trebuie sa va decideti fie pentru a reconstrui o casa, fie pentru a o consolida pe cea deja existenta. Demolarea si reconstruirea unei case este mai populara in cazul terenurilor mai libere situate in apropierea unui oras sau a unei plaje, acolo unde exista risc scazut de supracapitalizare. In cazul in care nu sunteti sigur daca este bine sa construiti sau sa renovati intr-o suburbie de la marginea unei localitati puteti cere sfatul unui agent imobiliar local. Este de asemenea indicat sa aflati care este intentia Primariei si a Consiliului Local in ceea ce priveste zona respectiva si includerea sa in viitoarele legi locale de planificare.
4.Luati in calcul stilul dumneavoastra de viata. Ce lucruri va anima? Preferati o casa foarte moderna sau simtiti ca stilul traditional vi se potriveste mai bine si va inspira mai mult? In loc sa optati pentru consolidare casa si sa refaceti un etaj nefunctional dintr-o casa mai veche, poate fi mai usor si ieftin sa ganditi o casa de la zero, asa cum va doriti. Optand pentru o casa noua realizata de o firma de constructii case, oamenilor li se permite sa aleaga un nou design pentru viitoare lor locuinta, un design care sa se potriveasca foarte bine cu nevoile lor actuale, iar acest lucru poate fi mai greu obtinut prin incercarea de a consolida si moderniza o casa mai veche.
5.Bugetul necesar pentru cheltuieli. Ca firma cu experienta in costructii case va putem spune ca locuintele noi sunt mai usor de intretinut, mai eficiente din punct de vedere energetic si mai putin sensibile la intemperii. Practicile si reglementarile din domeniul constructiilor nu au fost niciodata mai avansate decat in prezent. Asta inseamna ca o casa noua vine la pachet cu o garantie ce poate creste starea de spirit a oricarei persoanei ce a optat pentru o locuinta noua.
6.Renovarea/ consolidarea pe cont propriu. Azi tot mai multe persoane sunt animate de ideea de a-si renova singure locuinta. Bineinteles ca atunci cand vine vorba despre consolidare sau construire case, cei mai multi opteaza pentru angajarea unei firme cu experienta, dar sunt unele renovari pe care oamenii le pot face singuri, avand putine cunostinte si materialele potrivite. Cu toate acestea, daca lucrati cu norma intreaga, aveti o familie numeroasa, aveti un serviciu solicitant sau cresteti mai multi copii, trebuie sa va intrebati daca doriti intr-adevar sa petreceti urmatoarele zile si weekend-uri renovand casa. Renovarea poate fi un proces foarte stresant pentru proprietari, motiv pentru care cei mai multi opteaza pentru o firma specializata in renovare si consolidare casa. Pe de alta parte, o casa noua poate fi construita “la cheie”, ceea ce inseamna ca nu va ramane decat sa mergeti acolo, sa rotiti cheia, sa intrati si sa va bucurati de ea.

Consolidare casa – aspecte de ordin tehnic

Consideram ca este util sa stiti ca procesul de consolidare casa poate fi diferit in functie de cladire si in functie de mai multi factori implicati (de exemplu cat de deteriorata este casa, din ce este construita si cum doriti sa arate la final).

Daca optati pentru consolidare casa, contactati-ne si un expert al echipei noastre va veni la fata locului si va evalua cladirea si lucrarea necesara. In urma acestei evaluari vom putea stabili un pret pentru consolidare casa, veti putea adresa orice intrebari legate de natura si etapele necesare consolidarii si va fi mai usor sa va decideti daca este mai bine sa optati pentru consolidare sau mai degraba pentru demolare si reconstruirea unei locuinte noi in acea locatie. Suntem firma de constructii case si livram case la rosu sau case la cheie.

Sunt situatii cand o casa are o valoare istorica semnificativa si evident proprietarii doresc sa o consolideze, pastrand forma si materialele originale. Lucrul acesta este posibil cu ajutorul ultimelor metode tehnice de consolidare si renovare a constructiior (de exemplu folosirea unui jet de aer pentru curatarea spatiilor necesare unde se pot aseza caramizi similare cu cele din structura originala).

Concluzie

Poate fi dificil sa va decideti daca este mai bine sa optati pentru renovare/ consolidare casa sau pentru a construi o locuinta noua cu ajutorul unei firme de constructii case. Este o decizie solicitanta si extrem de importanta; o decizie care implica mai multe costuri. De aceea, indiferent de ceea ce urmeaza sa alegeti credem ca este vital pentru inceput sa va faceti bine temele.

Doriti ajutor si consultanta din partea unui specialist? Pentru constructii case, case la cheie, case la rosu si proiecte de consolidare case ne puteti contacta cu incredere la 0720 805 964.